אנחנו כאן בשביל לעזור
אני מאשר/ת שקראתי את תקנון האתר ואת מדיניות הפרטיות

ביטוח צד שלישי ועד הבית – מדוע צריך אותו ומה חשוב לדעת

במאמר הבא ננסה להסביר לכם מה החשיבות של ביטוח צד שלישי ועד הבית, לאיזה מקרים הוא נועד ומדוע חשוב לכם להקפיד לרכוש אותו בביטוח ועד הבית של הבניין שלכם.

מרבית מהתושבים במדינת ישראל חיים בבתים משותפים. לפי חוק המקרקעין, בית משותף הוא כזה שיש בו שתי דירות ומעלה והוא נרשם בפנקס הבתים המשותפים. כמו בכל דבר, גם למגורים בבית משותף ולא בבית פרטי יש יתרונות וחסרונות. מי שמתגורר בבית משותף אחראי, מלבד לדירה הפרטית שלו, גם לרכוש המשותף. הכוונה למעשה לכל חלקי הבית המשותף, לדוגמה – הקרקע, הכניסה לבית, הגג, חדר המדרגות, המעלית, חדר הכביסה, המרתף ועוד.

מהלך החיים הוא דינמי ומשתנה, הכל זז בקצב מהיר והרבה דברים יכולים להתרחש בהפתעה – כך שאם יקרה נזק כלשהו לרכוש המשותף או לאנשים ששוהים או עובדים בבית המשותף מסיבה מסוימת, האחריות לכך תיפול על כל הדיירים ביחד.

על כן, אחד הדברים שחשוב מאד להקפיד עליהם בבית משותף הוא לעשות ביטוח ועד בית. ביטוח ועד בית מכסה מספר תחומים מרכזיים הקשורים לרכוש המשותף בבניין שלכם ומקנה לכם הגנה ושקט מקסימליים: ביטוח מבנה המגן על הבניין המשותף מפני נזקים שנגרמו בשל פגעי מזג אויר, טבע, אש, התפוצצות, רעידת אדמה. ביטוח למעלית הבניין במקרה של קלקול או שבר מכני, ביטוח נזקי מים והתבקעות צנרת שמקורם מהשטח המשותף שבין הדירות, ביטוח חבות מעבידים לעובדי הבניין שמועסקים ישירות על ידי ועד הבית וביטוח צד שלישי.

ביטוח צד ג' ועד הבית

מהו ביטוח צד שלישי ועד הבית

כאשר גרים בבית משותף, ישנם שטחים פתוחים רבים בהם מסתובבים אנשים כל הזמן, בין אם מדובר בכניסה לבית, בחדר המדרגות, בחצר הבית, או על גג הבניין. ביטוח שלישי ועד הבית מגן על כל דיירי הבית המשותף ובעלי הדירות מפני תביעות של צדדים שלישיים במקרים שונים. לדוגמה, קיים חשש תמידי שאורח המגיע לבית המשותף יחליק במדרגות ויגרם לו נזק גופני, פגיעה או פציעה חמורה או ששליח שהגיע לספק אוכל, חבילה או כל דבר מה אחר לאחת הדירות יפגע מליקוי כלשהו בשטח הבית המשותף. בשני המקרים, הדיירים כולם חשופים לתביעה נזיקית שיכולה להסתכם בסכומי כסף נכבדים. דוגמה נוספת היא נזקים לרכוש פרטי במסגרת ובמתקני השטח המשותף כמו חפץ שנפל מאחת הדירות. גם במקרה זה, הסיכון הכלכלי נופל על הדיירים כי יש סיכוי גדול שתוגש תביעה נגדם. בכל המקרים שפורטו, אם קיים ביטוח צד ג ועד בית בתוקף, אזי דיירי הבית המשותף מוגדרים כצד שלישי וחברת הביטוח היא זו שאחראית לטפל בכל תביעה משפטית שתוגש, מראשיתה ועד לסיומה. לכן, חשוב להיות מודעים לכל התרחישים האפשריים ולעשות ביטוח צד ג ועד בית.

 

אנחנו כאן בשביל לעזור
אני מאשר/ת שקראתי את תקנון האתר ואת מדיניות הפרטיות
דילוג לתוכן